Tehdaslaajennus: Toimitusjohtajan terveiset

Uuden aikakauden alku

Kun Tohlopin tehtaamme laajennusprojekti etenee, haluan avata henkilökohtaisesti, miksi tämä muutos on merkittävä Tampereen Lihajaloste Oy:lle. Tämä hanke merkitsee uuden aikakauden alkua yrityksemme historiassa, vastaten samalla kasvaneeseen kysyntään ja edistäen innovaatiota sekä perinteiden vaalimista.

”Toimitusjohtaja Jarko Nieminen sanoo, että tämän laajennuksen myötä emme ainoastaan vastaa kasvavaan kysyntään, vaan myös vahvistamme perinteitämme ja otamme suuria askeleita innovaation suuntaan.”

Kuvassa toimitusjohtaja Nieminen. Hänellä on yllään turvavarusteet, kuten valkoinen kypärä, ja kirkkaanvihreä heijastinliivi. Hän pitää kädessään muistivihkoa ja tekee siihen muistiinpanoja. Taustalla on valkoisia seiniä ja rakennustarvikkeita, kuten kaapelikelat ja suojamuovit. Valaistus on epätasainen, ja osa seinästä heijastaa kirkasta valoa.
Toimitusjohtaja Jarko Nieminen tekemässä muistiinpanoja tehdastyömaalla

Kuluttajien tarpeisiin vastaaminen

Nykykuluttajat arvostavat laatua ja nopeutta. Erityisesti laadukkaiden ja helppokäyttöisten valmisruokien kysyntä, jotka sopivat kiireiseen elämäntyyliin, on kasvussa.

Tunnistamme nämä tarpeet Tampereen Lihajaloste Oy:ssä ja pyrimme vastaamaan niihin uudistamalla tuotantoamme. Perinteisen käsityön ja modernin teknologian yhdistäminen mahdollistaa tuotteidemme täyttävän kuluttajien vaativat odotukset.

”Tunnistamme tämän tarpeen ja haluamme vastata siihen uudistamalla tuotantoamme. Olemme yhdistäneet perinteisen käsityön ja nykyaikaisen laitekannan luodaksemme tuotteita, jotka vastaavat tiukimpiakin vaatimuksia,” jatkaa Nieminen.

Kestävän kehityksen edistäminen

Laajennusprojektimme kantaa kestävän kehityksen lippua. Tavoitteenamme on optimoida tuotanto ja pienentää ympäristöjalanjälkeämme, kun makkaranvalmistus ja valmisruokatuotanto yhdistyvät yhden katon alle Tohlopinrantaan.

Yhdistämällä nämä prosessit, hyödynnämme tuotantosynergioita, mikä johtaa vähentyneeseen ympäristövaikutukseen ja alentuneisiin tuotantokustannuksiin.

”Yhdistämällä makkaranvalmistuksen ja valmisruokatuotannon saman katon alle, voimme parantaa tehokkuutta ja vähentää ympäristövaikutuksiamme. Tämä on tärkeä askel kohti vastuullisempaa tulevaisuutta,” toteaa toimitusjohtaja.

Uudet pikajäähdytyskaapit valmiina käyttöön.

Laadukkaampia makuja kohti

Laajennusprojekti, jonka on määrä valmistua toukokuussa 2024, sisältää markkinoiden uusimpia tuotantolaitteita. Investointimme kattavat muun muassa uudet keittopadat, uunit, pikajäähdytyskaapit ja lihamyllyt. Nämä satsaukset mahdollistavat valmisruuan laadun nostamisen Tampereen Lihajalosteen vaalimalle tasolle. 

”Tavoitteemme on olla täyden palvelun ruokatalo. Näiden päivitysten avulla otamme isoja askeleita kohti makoisia makuja. Olemme innoissamme voidessamme vastata asiakkaidemme kasvaviin odotuksiin entistäkin paremmin,” kertoo Nieminen.

Kuvassa on kolme hymyilevää henkilöä riviin asettuneena, todennäköisesti työympäristössä. Vasemmalla ja oikealla ovat henkilöt valkoisissa työtakissa ja -housuissa, päässään myssyt ja käsissään siniset kertakäyttökäsineet. Keskellä on henkilö mustassa takissa ja housuissa sekä punaisessa pipossa, jossa on aurinkolasit päälaella. Taustalla näkyy kylmäjäähdytyskaapit. Kaikki kolme seisovat kädet ristissä tai sivuille asetettuina, viestien rentoa ja ystävällistä asennetta
Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta on yrityksemme sydän. Kuvassa tuotantotyöntekijät Iiro Halme (kuvassa vasemmalla) ja Inka Aaltonen (kuvassa oikealla) sekä jakeluauton kuljettaja Mikael Mäkisalo (kuvassa keskellä) poseeraavat iloisina.

Aseman vahvistaminen markkinoilla

Tampereen Lihajaloste Oy:n investoinnit tehdaslaajennukseen ja tuotantoprosessien uudistamiseen tähtäävät yhtiön aseman vahvistamiseen elintarvikemarkkinoilla. Ymmärrämme, että pelkkä laitteiston uudistaminen ja tehtaan modernisointi eivät yksin riitä vastaamaan markkinoiden vaatimuksiin. Siksi panostamme myös reseptiikkamme jatkuvaan kehittämiseen ja innovointiin, varmistaen, että tuotteemme vastaavat kuluttajien muuttuviin toiveisiin ja mieltymyksiin.

Yhtä lailla, ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökuntamme on yrityksemme sydän, luoden lujan perustan tavoitteidemme saavuttamiselle. Heidän osaamisensa ja intohimonsa ovat keskeisiä tekijöitä, kun tavoittelemme markkinoilla vahvempaa asemaa.

Nämä strategiset investoinnit mahdollistavat meille uusien, kuluttajien odotuksia vastaavien valmisruokatuotteiden kehittämisen ja vahvistavat kykyämme erottautua kilpailijoista. Pyrimme luomaan syvempiä suhteita kuluttajiin tarjoamalla tuotteita, jotka eivät ainoastaan täytä, vaan ylittävät odotukset laadun ja kestävyyden suhteen.

Kuvassa toimitusjohtaja Jarko Nieminen katsoo tyytyväisenä ylöspäin. Käsissään hän pitelee muistivihkoa. Seinissä uudet valkoiset pinnat. Taustalla oviaukko joka on suljettu vaneerilevyllä.
Toimitusjohtaja tehdaslaajennuksen tarkastuskäynnillä.

Yhteinen matka tulevaisuuteen

Toimitusjohtajana Nieminen on ylpeä yhteisestä matkastamme. Tehdaslaajennus symboloi innovaatioon, laadun parantamiseen ja perinteiden vaalimiseen kohdistuvaa sitoutumistamme. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia kasvulle ja kehitykselle.

”Tehdaslaajennus on merkittävä virstanpylväs perheyrityksemme historiassa. Sen avulla vahvistamme asemaamme elintarviketeollisuudessa ja osoitamme valmiutemme uudistua sekä vastata nykypäivän haasteisiin, säilyttäen samalla arvomme ja perinteemme.