Resepti

Juhlakäristys

Juhlan kunniaksi pannaan parasta pöytään. Ja parhaiten siihen sopii Tampereen LIHAJALOSTEEN JUHLALENKKI, jossa on mukana laadukasta naudanlihaa.

Valmistusaika n. 30 min

Annoksia 4-6

Tarvitset näitä:

  • 1 paketti Juhlalenkkiä
  • 3 sipulia
  • 6 kiinteätä perunaa
  • 1/2 desiä vettä
  • 1 ruokalusikallinen voita
  • 1 purkki kuohukermaa
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • 100 grammaa raastettua parmesaania Oliiviöljyä
  • Basilikaa
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Toimi näin:

  1. Leikkaa Juhlalenkistä ohuen ohuita siipaleita
    poronkäristystyyliin
  2.  Kuori kiinteät perunat ja siivuta ne parin millin siivuiksi.
  3. Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi.
  4. Keitä perunaviipaleet puolikypsiksi ja lisää keitinveteen
    loraus valkoviinietikkaa ja ripaus suolaa. Tähän menee noin
    10 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
  5. Kaada pannulle puoli desiä vettä ja lisää Juhlalenkit. Paista
    täydellä teholla kunnes vesi on haihtunut. Lisää
    ruokalusikallinen voita ja paista kunnes makkaroiden pinta
    saa vähän väriä. Ota pannu liedeltä.
  6. Paista sipuleita pannulla keskilämmöl – lä oliiviöljyssä ja
    lisää ruokalusikallinen hunajaa. Sipulit ovat valmiit, kun
    niihin tulee läpikuultava väri. Älä ruskista niitä. 7. Lado
    laakeaan uunivuokaan kerroksit – tain perunat, sipulit ja
    Juhlalenkin siipa – leet.
  7. Lado laakeaan uunivuokaan kerroksit – tain perunat, sipulit
    ja Juhlalenkin siipa – leet.
  8. Aloita perunoista ja mausta suolalla, mustapippurilla ja
    basilikalla. Tee toinen kerros sipuleista ja mausta taas.
    Päällimmäiseksi kerros Juhlalenkkiä. Muista kaataa
    pannuilla olevat liemet mukaan. Lisää vielä Parmesaani
    juusto koko komeuden päälle ja purkki kuohukermaa.
  9. Paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pinta
    on kauniin ruskea.